28 februari 2018

Supermarkt / Gemeente / Vereniging

In veel huishoudens is een frituurpan aanwezig. Het frituurvet wat hierin gebruikt wordt, kunt u inleveren bij supermarkten of bij de milieustraat van de gemeenten. In sommige gemeenten zijn er ook inlever mogelijkheden bij sportverenigingen of andere verenigingen. De verenigingen hebben in de meeste gevallen een afspraak gemaakt met de gemeente of de verantwoordelijke reinigingsdienst voor de inzameling. Beneluxvet stelt speciale kliko’s of rolcontainers ter beschikking voor deze inzameling. Alle containers zijn geel van kleur zodat er geen verwisseling met andere kliko’s of inzameling containers voor andere materialen ontstaan.

 

De meeste verpakkingen van nieuw frituurvet hebben speciaal een grote opening. Daardoor wordt het terug gieten van de afgekoelde olie eenvoudige en kan het zonder knoeien thuis worden uitgevoerd. De fles met gebruikt frituurvet kunt u inleveren bij uw inleverpunt (supermarkt, milieustraat, vereniging, etc). Een aantal tips voor het inleveren van frituurvet en frituurolie:
–   laat het frituurvet eerst afkoelen totdat het op kamertemperatuur is of minimaal nog vloeibaar
–   giet het frituurvet terug in de originele verpakking
–   sluit de verpakking goed af
Deponeer het frituurvet in de originele verpakking in de inzamelcontainer bij uw dichtstbijzijnde supermarkt of bij de milieustraat van de gemeente

 

Speciaal voor de inzameling bij gemeenten hebben wij ook zogenaamde accubakken ter beschikking. Deze bakken zijn groter en kunnen voorzien worden van een deksel. Tevens is het mogelijk om deze bakken te stapelen. Daarnaast zijn er ook rolcontainers beschikbaar. Deze hebben een veel grotere inhoud dan de standaard kliko’s. Het voordeel van een rolcontainer is dat deze ook nog met de wielen verplaatsbaar is.

Voor alle vragen over inleverpunten, inzamel systemen, etc kunt u contact opnemen met ons bedrijf. Wij zullen u verder helpen met uw vraag.